Tourist Net Projekt

A turizmus az utóbbi években Nyugat-Magyarországon és Burgenlandban is jelentősen fejlődött. Mindkét régióban kulcsfontosságú projektek valósultak meg, például szállodák bővültek, a gyógyfürdők és az infrastruktúra fejlesztése történt meg, de a többi turisztikai területen (gyógy-, wellness- és egészségturizmus, natúr, öko, kulturális, sportturizmus, gasztronómia) is jelentős fejlesztési eredményeket értek el.

Nyugat-Magyarország és Burgenland közös történelemmel, közös kulturális hagyományokkal és hasonló táji adottságokkal rendelkezik. A meglévő turisztikai kínálatban is találunk azonos elemeket, sok területen kiegészítik egymást.

Bár egyes területeken létezik együttműködés a turisztikai szervezetek között, a közös régió (Nyugat-Magyarország és Burgenland) ajánlatainak összehangolt fejlesztése még nem valósult meg. Az együtt végrehajtott fejlesztés, a közös marketing és értékesítés növeli a régió értékét a turisztikai piacon, lehetővé teszi új piacok elérését és erősíti a vállalkozások versenyképességét nemzetközi összehasonlításban.

A projekt fő célja a turizmus közös fejlesztése Burgenlandban és a Nyugat-dunántúli régióban, valamint a határokon átnyúló turisztikai együttműködés fokozása a turisztikai szervezetek és vállalkozások között.

A projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.