Blog

Pannon természeti élménynapok Vas megyében is

Április utolsó hétvégéjén, 27-étől 29-éig tartják a Pannon természeti élménynapokat a Nyugat-Pannon régióban. Egészen pontosan Magyarország nyugati vidékein és Burgenlandban. A programon 75 természeti élmény közül lehet választani. Ebből 18 túra Magyarországon lesz, 58 pedig Ausztriában. A 2018-as tematika az éjszakai kalandokra épül.

Tovább

Gyere el, nézd meg a Vas megyei arborétumokban a rhododendronok virágzását!

Itt a jó idő, virágoznak a növények. Tegyél egy sétát a Jeli Varázskertben és/vagy a Kámoni Arborétumban! Mindkét helyen érződik már, hogy tényleg itt a tavasz. A korai rhododendronok például már a hónap elején elkezdtek virágozni. Postolt is minderről a Kámoni Arborétum a Facebook oldalán. De a Vas Népe is beszámolt a tavaszi virágzás kezdetéről. Ahogy írják, a liliomfáknak – amikből 100 fajta is található az arborétumban – a levirágzása…

Tovább

Ha szereted a termálvizes lazítást, de nem vagy oda a zsúfolt fürdőkért

Kis gyógyfürdő mellé egy kis szálloda. Ennél több nem is kell, ha nyugalmas helyen, a tömegtől mentesen élveznéd a gyógyvíz gyógyító erejét.

Tovább

Így nem ronthatja el az időjárás a nyaralást – Gyere Vas megyébe!

Alig vesszük észre, de szinte már a tavasz közepén járunk. Két hét múlva húsvét és nemsokára állítjuk a májusfát is. Vagyis itt az ideje, hogy kiválaszd, hol nyaralj az idén. Mi azt mondjuk, ha belföldre utazol, olyan szállodát válassz, ahol akkor sem kell a szobában kuksolni, amikor esik odakint. Vagy rendelkezzen saját wellness részleggel a szálloda, vagy legyen közel egy népszerű fürdőhöz. Vas megyében egyikből sincs hiány.

Tovább

A belföldi utazók jelentős része Vas megyébe jön kikapcsolódni

Két Vas megyei település is szerepel a hazai TOP fürdővárosok között. Külföldi és belföldi vendégforgalmat tekintve is. Ez utóbbiról két kimutatást is közöltek a napokban. Az egyik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítése, amiben Bükfürdő az ötödik, míg Sárvár a hetedik. A másik egy hévizi szálloda felmérése alapján készült. A NaturMed Hotel Carbona közölte, hogy Bükfürdő a harmadik, Sárvár pedig a tizedik a “kedvelési” listán.

Tovább

Ha Vas megyében jársz, irány a Pajta!

  Rengeteg jó éttermet találsz Vas megyében. Sok olyat is, aminek a híre szájról szájra terjed. Ilyen az Őriszentpéteren található Pajta is. Pontosabban ilyen volt mindaddig, amíg el nem kezdték begyűjteni a különféle díjakat. Most már nem csak szájról szájra terjed a hír, hiszen nagyon sokat lehet olvasni róluk a világhálón is. Úgyhogy lehet, Te is találkoztál már a hírrel, miszerint a TOP10 vidéki étterem egyike lett a Pajta.

Tovább

Vas megyében két tájegység klímája is átlagon felüli hatással rendelkezik

Ha pihenni indulunk, ritkán nézzük meg, hogy milyen a klímája az adott térségnek. Pedig ajánlatos lenne.

Tovább

Nem csak az idősödők, a fiatalok is szívesen mennek termálfürdőbe

Termálvízben feltöltődni jó dolog. A magyarok többsége legalábbis így vélekedik. A lakosság harmada ugyanis évente legalább egyszer elmegy egy kis wellness kikapcsolódásra. És nem csak az idősebb korosztály tagjai tesznek így. A fiatalok is szívesen lazítanak termálvízben. Ők úgy gondolják: a gyógyító hatású víz megoldást jelent a mindennapi stresszel kapcsolatos problémákra is – derült ki mindez az egyik hazai szálloda megbízásából készített reprezentatív kutatásból.

Tovább

Vas megyei fürdős akciókat is hirdetnek az MTÜ téli kampányában – Kíváncsi vagy?

Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) téli kampánya, amiben főként a gyógyfürdős lehetőségeket ajánlják a belföldi utazóknak. És mivel Vas megyében több gyógyfürdő is található, nem véletlen, hogy még a reklámfilmben is feltűnik egy-egy vasi helyszín. Az akciók között pedig több mint húsz helyi lehetőséget is találni. Összegyűjtöttük ezeket.

Tovább

Vas megyében a wellness mellett a kirándulás is “kötelező”

Ha Vas megyébe indul valaki kikapcsolódni, akkor vagy egy fürdőt keres fel vagy egy valamelyik természetközeli helyen száll meg. Pedig a kettőt együtt is lehetne. Sőt, talán így érdemes igazán tervezni. A kikapcsolódás ugyanis akkor lehet igazán élménnyel teli, ha többféle programon is részt veszünk.

Tovább

Így lesznek nyitva az ünnepek alatt a Vas megyei gyógyfürdők

A karácsony és a szilveszter közti időszak a legtöbbeknél a feltöltődésről szól. Ilyenkor megpróbáljuk valahogy kipihenni az év közben felgyülemlett, év végére összegyűlt fáradságot. Ezért nem véletlen, hogy ebben az időszakban megtelnek a wellness szállodák és a fürdők is. Vas megyében legalábbis ez a helyzet.

Tovább

Adventi vásárok Burgenlandban

December eleje előtti hetekben már megnyitottak a hangulatos adventi vásárok, amik a karácsonyi készülődés elengedhetetlen részei. Idén a régió városai is kitettek magukért ezen a téren, azonban a hagyományos vásárok nagymenői az osztrákok.

Tovább