Lassan elérkezik sokak kedvenc időszaka, a karácsony felkészülés ideje, az advent. Ami az idén “rövidebb” lesz a szokásosnál, hiszen a december 3-án kezdődik és 24-éig tart. Vagyis az utolsó adventi vasárnap szentestére esik. De ettől még nem lesznek kisebbek a vásárok. Sőt, Vas megyében talán extrábbak is, mint valaha. Szombathelyen mindenképpen.

Nézzük, Vas megyében hol hangolódhatunk az ünnepekre adventi vásárokon.

Szombathely

Szombathelyen az adventi vásár november 24-én kezdődött. A hagyományos faállítás, a műsoros programok és a gyertyagyújtás mellett az idei vásár egyértelmű szenzációja a Fő téren felállított, ideiglenes korcsolyapálya.

Sárvár

A sárváriak nem arról híresek, hogy az idén november végén elrajtoló vásárt ne vennék komolyan. Ebben az évben is rengeteg program várja a kilátogatókat, legyen szó koncertről vagy a hagyományos gyertyagyújtásról. Részletek itt.

Bük

Bük a programjait a vasárnapok köré szervezi idén. December 3-ától számos érdekes esemény várja a fürdővárosba érkezőket. Hogy pontosan mik ezek, a visitbuk.hu is közöl információkat.

Kőszeg

Amennyiben a kisvárosok karácsonyi hangulatára vágyunk, akkor az ideális úti cél Kőszeg, Ez a hangulatos, vár köré épült kis város az idén mindent belead. Megújítják az adventi koszorút, korszerűsítik a városháza díszkivilágítását, valamint folyamatosan programokkal várnak mindenkit már november 24-étől.

Menjünk a szomszédba!

Megyénk települései mellett a figyelmedbe ajánljuk a “sógorok” vásárait is. Az osztrákok hagyományosan szeretik az karácsonyi készülődést, ez meg is látszik a kisebb települések kínálatán is. Ilyenek a közeli Bad Tazmannsdorf és Güssing is, de ezek mellett természetesen más, határ menti településeket is érdemes lehet felkeresnünk. Minderről a Burgenland.info ír.