Két Vas megyei település is szerepel a hazai TOP fürdővárosok között. Külföldi és belföldi vendégforgalmat tekintve is. Ez utóbbiról két kimutatást is közöltek a napokban. Az egyik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítése, amiben Bükfürdő az ötödik, míg Sárvár a hetedik. A másik egy hévizi szálloda felmérése alapján készült. A NaturMed Hotel Carbona közölte, hogy Bükfürdő a harmadik, Sárvár pedig a tizedik a “kedvelési” listán.

Az előbbi kimutatás a vendégéjszakák szerint rangsorolt, míg az utóbbi a megkérdezések alapján felállított lista. Szóval az különösen figyelemre méltó, hogy két módszertan alapján is a TOP termálfürdős települések között szerepel Bükfürdő és Sárvár is. Bár hozzá kell tennünk, hogy Vas megyében nem csak ez a két város vonzza a turistákat. A Ság-hegy lábánál lévő Celldömölk is népszerű. Ide szintén a fürdő miatt jönnek sokan. Ez a Vulkánfürdő. És ott van az Őrség kapujában Szentgotthárd és a helyi fürdő, a St.Gotthard Spa & Wellness. De említhetnénk Kőszeget is, bár itt nem fürdő, hanem a hegy vonzza a turistákat. Szóval a gyógyvíz mellett a természet miatt is érdemes Vas megyébe jönni.

Persze azért az kétségtelen, hogy a legnagyobb vonzerőt a helyi fürdők jelentik. Ez a bejegyzésünk például erről szól. De mi azt gondoljuk, hogy akkor lesz teljes a Vas megyében töltött idő, ha a természetközeli programokra és a wellnessre is áldozunk. Tegyél Te is így!

 

Íme, ehhez egy-két tipp.