Ha szeretsz futni és így felfedezni egy adott térséget, akkor ezekre az őszi Vas megyei programokra nézz rá!

Kezdjük Szombathellyel! Az idén is lesz futófesztivál a városban. Méghozzá szeptember 24-én. A versenyre rengeteg kategóriában és távon lehet nevezni. Lesz babakocsis futás, félmaraton, váltó verseny… Szóval érdemes ránézni a programra. Részletek és nevezés itt. 

Ha gondolod, Kőszeget is felfedezheted futva. A História futást szeptember 10-én rendezik meg. Ez egy utcai futóverseny, ahol a leghosszabb táv 9 kilométer. De indul 2,5 és 1,5 kilométeres verseny is. Igazi családi program, hiszen a kicsik és a nagyok is rajthoz állhatnak. Ráadásul nagyon hangulatos, hogy a város főteréről a kis utcákon át kell futni. 

Természetesen Vas megyei terepfutó verseny is lesz az ősszel. Október 22-én Őriszentpéterről indul egy őrségi verseny. Itt 23, 11,5 és 5 kilométeres távok lesznek. Nevezés és részletes információk itt. Szerintünk nagy jó lesz… 

Ha pedig valamivel nagyobb kihívásra vágynál, az Írottkőre is elindulhatsz futva. A Kőszegi hegy legmagasabb pontjához vezető futóverseny október 1-jén lesz. A táv 18 kilométer, a szintidő két és fél óra. A szintkülönbség pedig 650 méter. Persze rövidebb, valamivel barátságosabb táv is lesz. Erről és a nevezésről részletek itt.