Idegen környezetben talán az egyik legnagyobb biztonságot az adhatja, ha nálunk van az okostelefonunk. Ennek segítségével könnyedén informálódhatunk, megnézhetjük a programokat és az adott térség nevezetességeiről is mindent megtudhatnánk – elvileg. Optimális esetben. Viszont mivel olyan óriási a “zaj” a világhálón, ez már nem is olyan egyszerű, mint régebben. Manapság talán jobban tesszük, ha inkább konkrét alkalmazásokat használunk.

Mi ezért azt javasoljuk, hogy ha elutazol valahova, akkor az adott térség, település okostelefonos alkalmazását töltsd le és használd azt informálódásra, a tájékozódásra a hagyományos netes keresgélés helyett. Már ahol lehet.

Vas megyében több térségben is van erre lehetőség. Sárváron egy nagyon komoly applikációt tölthetnek le az érdeklődők. Ami akár offline tájékozódásra is alkalmas. Az app segítségével elolvashatjuk az egyes helyi látnivalók leírásait, gyűjthetünk információkat a fürdőről, a szálláshelyekről, az éttermekről és még a várható időjárásról is tájékozódhatunk, ha azt szeretnénk.

Celldömölkön a Vulkánság oldaláról az Alternavigo applikációs kalandjáték tölthető le. Ami remek módon kapcsolja össze a offline és online élményeket. Az újdonságokra nyitott utazóknak érdemes erre ránézni.

De alkalmazást már az Őrségi Nemzeti Park is készített. Ami az Appstore-ben található leírás szerint túra tervezésére is kiváló. A Pityerszeren akár hangos idegenvezetőként is használható az app.  

Szóval ha az Őrségbe indulsz túrázni, mindenképpen töltsd le ezt az alkalmazást!

Ahogy a Szombathelyapp-ot is, ha a vasi megyeszékhelyre jössz. Ezen rengeteg helyi programról tájékozódhatsz. Természetesen egyéb, a turistákat is érintő információk mellett. Ez itt érhető el.

Ha tehát kirándulni, nyaralni indulsz, ne felejtsd el megnézni, hogy az adott térség rendelkezik-e mobilalkalmazással. Hidd el, sokat segíthet a tájékozódásban és olyan programokra, látnivalókra is felhívhatja a figyelmedet, amiket a hagyományos böngészéssel talán elkerülnél.