Kis gyógyfürdő mellé egy kis szálloda. Ennél több nem is kell, ha nyugalmas helyen, a tömegtől mentesen élveznéd a gyógyvíz gyógyító erejét.

Vas megyében, Mesteriben adtak át a napokban egy 16 szobás szállodát, közvetlenül a helyi fürdő mellett. Érthető a fejlesztés, hiszen ahogy a távirati iroda is közölte: a térség természeti adottságai, borai és gyógyvizei turisztikai vonzerővel bírnak.

Szóval több dolog miatt is érdemes ide ellátogatni.

Patyi Gábor, a Mesteriben lévő Termal Hotel tulajdonosa elmondta: három csillagos superior szállodájuk egybeépült a mesteri termálfürdővel, így a vendégeik számára télen, nyáron szabad és kényelmes az átjárás a fürdő medencéihez. A mesteri termálfürdőt egyébként szintén Patyi Gábor családi vállalkozása üzemelteti.

Téli időszakban egy fedett és egy félig fedett termálmedence, nyári időszakban pedig három kültéri medence – strandmedence, gyógyvizes medence és gyermekpancsoló – áll a fürdővendégek rendelkezésére. A szállodában étterem és kávézó is található – olvasható.

A mesteri fürdőt – amely mellett kempinget is működtetnek – évente mintegy 100 ezer vendég keresi fel, többségük ma már belföldről érkezik, de továbbra is közkedvelt a fürdő az osztrák és a német vendégek körében is. Főként a középkorúak és idősebbek kedvelik a nyugodt környezete miatt.

Íme, egy fotó.

standard_szoba

Gyógyvize mozgásszervi megbetegedésekre ajánlott, különlegessége pedig, hogy magas szén-dioxid tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségen szenvedők is igénybe vehetik.