Rengeteg jó éttermet találsz Vas megyében. Sok olyat is, aminek a híre szájról szájra terjed. Ilyen az Őriszentpéteren található Pajta is. Pontosabban ilyen volt mindaddig, amíg el nem kezdték begyűjteni a különféle díjakat. Most már nem csak szájról szájra terjed a hír, hiszen nagyon sokat lehet olvasni róluk a világhálón is. Úgyhogy lehet, Te is találkoztál már a hírrel, miszerint a TOP10 vidéki étterem egyike lett a Pajta.

Legalábbis a Volkswagen-Dining Guide TOP100 étteremkalauz 2018 szerint. Az étterem egyébként már régóta nagyon ismert, a környékbeliek körében mindenképpen. De most, hogy újabb díjat kapott és még egy ismert séfet is “igazolt”, országosan is egészen biztosan keresett lesz.

Pajta-tavasz_00067_2000(pp_w1600_h1066)

Ahogy az étterem közösségi felületein is látható, Farkas Richárdot, a Mák bisztró egykori séfjét sikerült meggyőzni arról, hogy Vas megyébe jöjjön. Itt jegyeznénk meg, hogy a Mák szintén bekerült a 2018-as TOP éttermek listájába. De visszatérve az új séfre: ahogy több felületen is olvasható, Farkas Richárd kifinomult skandináv gondolkodásmódot hozott az Őrségbe. Ami annyit jelent, hogy még nagyobb hangsúlyt kapnak a helyi ízek, a lokális alapanyagok.

Pajta_osz_2000pxhonlap_00047

Ahogy a Nosalty írja: az étterem kertje mögötti fenyvesben még saját gombakert kialakítása is folyamatban van… De rengeteg poston látható az is, ahogy a séf a közeli piacon vagy a helyi termelőktől szerzi be az alapanyagokat az ételekhez.

Szóval ha Vas megyében jársz, mindenképpen látogass el a Pajtába! Kattints ide, ha többet tudnál meg!

 

Fotók: Pajta.hu