Kerekeznél egy jót az osztrák és a magyar határon? Szerintünk érdemes. És választási lehetőség is bőven van.

A burgenland.info-n ugyanis rengeteg útvonalat találni. Olyat is, ami a Kőszegi hegyen keresztül vezet és olyat is, ami osztrák tavakat érint. Így nyáron akár egy-egy csobbanással is összeköthetjük a bringázást. Ilyen a rohonci kör is, ami érinti a lékai tavat. Magyar oldalon pedig Bozsokot, Cákot és Velemet is – egyebek mellett. Ez egyébként 56,8 kilométer. Egy remek egész napos program lehet.

Ugyancsak Kőszegről indul a Vasfüggöny kerépkáros útvonal is. Ez 66,9 kilométer hosszú és egészen Szentgotthárdig vezet – részben Ausztriában.

De ha Vas megyéhez közel keresünk teljesen Ausztriában vezető kerékpáros útvonalat, akkor Lékára menjünk. Ott 11 féle úton is indulhatunk, amelyek többsége a Kőszegi hegy osztrák oldalán vezet. Szóval terepbringásoknak kitűnő kiindulási pont lehet Léka, vagyis Lockenhouse.

Ugyanakkor Vas megye északi részénél is számos osztrák kerékpáros útvonalat találni. Bükfürdőhöz, Csepreghez közel indul a T1 Sonnenland Tour, ami 31 kilométer hosszú, valamint a T2 Sonnenland Tour is. Ez utóbbi nagyjából 70 kilométeres. Mindkét útvonal egyébként nagyon kellemes környezetben, az osztrák szőlőbirtokok között vezet. Ahogy az a mellékelt képen is látszik.

Ha többet szeretnél megtudni a túrázási, kerékpározási lehetőségekről, klikk a burgenland.info (fotó) címre! Ha pedig szállást keresel Vas megyében, a helyi TDM irodák segíteni fognak.