Április utolsó hétvégéjén, 27-étől 29-éig tartják a Pannon természeti élménynapokat a Nyugat-Pannon régióban. Egészen pontosan Magyarország nyugati vidékein és Burgenlandban. A programon 75 természeti élmény közül lehet választani. Ebből 18 túra Magyarországon lesz, 58 pedig Ausztriában. A 2018-as tematika az éjszakai kalandokra épül.

A 2018-as tematika az éjszakai kalandokra épül. Vagyis számos programot szürkületkor vagy éjszaka tartanak. Lesznek holdfénytúrák, meg lehet figyelni az éjszaka aktív állatokat, emellett csillagnézés és még sok más, kihagyhatatlan élmény szerepel a programban. Aki pedig esetleg fél a denevérektől vagy az éjszaka aktív életet élő állatok valamelyikétől, az megfigyelheti a hódokat mondjuk egy kenu túra során, vagy gyönyörködhet a Fertő-tó nádasának sokszínű madárvilágában, de kerékpárra is pattanhat, és élvezheti a határtalan Nyugat-Pannónia tavaszi tájait – olvasható az esemény leírásában.

április 28. a családok napja lesz.

Amikor a család apraja-nagyja a barátokkal együtt fedezheti fel a körülöttük lélegző természetet.

Ausztriában a Lánzséri-hegység Natúrpark túravezetői visszarepítenek bennünket a kelták világába, Léka várában az denevérek éjszakáján mindent megtudhatunk a bőregerekről. Az ORF családi természeti élménynapjai különböző helyszíneken zajlanak, a Rába Natúrparkban ide-oda utazhatunk a játékos és tudományos állomások között – olvasható.


lesznek programok az Őrségben is.


A Pityerszeren például az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél eurázsiai vadlovakkal és az európai bölényekkel barátkozhatunk, a Mura völgyében ártéri erdőket és lefűződött holtágakat fedezhetnek fel a családok.

 

A programok ingyenesek.

Minden fontos részlet itt.