Ha pihenni indulunk, ritkán nézzük meg, hogy milyen a klímája az adott térségnek. Pedig ajánlatos lenne.

Hiszen sokkal eredményesebb lehet a feltöltődés olyan helyen, ahol az átlagnál tisztább a levegő. Vas megyében ilyen például a Kőszegi-hegységben található Velem település. Itt egy olyan mikroklíma alakult ki, ami nagy segítségére lehet a gyógyulásban a légzőszervi problémákkal küzdőknek. Az asztmásoknak például különösen ajánlott itt töltődni. Ahogy azoknak is, akik szeretnék megérezni, milyen kristálytiszta levegőjű helyen eltölteni pár napot. Erre túl sok helyen sajnos nincs lehetőségünk az országban, úgyhogy már ez is extra vonzerő. De azért Velemben és a környéken más is vár. Tudj meg többet itt!

92B2F03BA01895B603E1316E6D7A51A7

Vas megyében viszont nem Velem az egyetlen extra tiszta klímával rendelkező térség. Az Őrségben is legalább ennyire jó a levegő. Itt egy úgynevezett szubalpin klíma az uralkodó. Ez egy kímélő éghajlat, ami akkor válik igazán előnyössé, ha a környezetben dús a növényzet, sok a tó, a patak. Az Őrség ilyen. Nem véletlen, hogy aki igazi feltöltődésre vágyik, ide jön kirándulni. Az itteni klíma ugyanis kifejezetten hatásos ingerlékenység, pajzsmirigy zavarok esetén, nőknek az átmeneti kor zavarai alatt, továbbá öreg, fáradt embereknek, műtétek után, enyhe szívizom-gyengeség, érelmeszesedés és tüdőtuberkulózis esetén is. De hörghurut kezelésére is ajánlatos, sőt, tüdőtágulásban szenvedők és asztmások is jól érzik magukat ezen a levegőn. Kimondott ellenjavallata alig van a szubalpin klímának – írja mindezt a vitalitasportal.com szakértő orvosa.

A fentiek tudatában valószínűleg már Te is sejted: ha Vas megyébe, Velembe vagy az Őrség szívébe jössz kikapcsolódni, garantáltan feltöltődve mész haza. Úgyhogy, indulás! Mi várunk.