Ha Vas megyébe indul valaki kikapcsolódni, akkor vagy egy fürdőt keres fel vagy egy valamelyik természetközeli helyen száll meg. Pedig a kettőt együtt is lehetne. Sőt, talán így érdemes igazán tervezni. A kikapcsolódás ugyanis akkor lehet igazán élménnyel teli, ha többféle programon is részt veszünk.

Ezt tudják a szentgotthárdi Accent Hotels-nél is. Náluk ugyanis indulnak túrák a természetbe, és adott a helyben fürdőzési lehetőség is. A város fürdője, a St. Gotthard Spa és Wellness (képen) az Őrség kapujában található. Szóval minden egy helyen van. De ahhoz, hogy “kettő az egyben” kikapcsolódást szervezzünk, nem kell feltétlenül hasonló csomagokat foglalni. Elég, ha tudjuk, hogy milyen természeti kiránduló célpontok találhatók a Vas megyei fürdővárosok közelében.

df578eae

Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Bükfürdőtől például Kőszeg mindössze 25 kilométerre található. Szóval ha túráznál egyet Nyugat-Dunántúl legmagasabb pontjára, az Írottkőre, indulj el bátran Bükfürdőről! Az elfáradt izmokat aztán kirándulás után regeneráld a fürdő gyógyvizes medencéjében és a szaunájában.

Ha pedig Sárváron vagy Celldömölkön jársz, irány a Ság-hegy! Az egykori vulkán kráterében ugyanis ritkán nyílik lehetőség körbenézni… Vas megyében ezt is megteheted.

De Sárvárról a Jeli arborétumba is elkirándulhatsz. Az itteni park nem véletlenül kapta a varázskert elnevezést. Természetbarátoknak kötelező úti cél. De a kevésbé kirándulós típusúaknak is nagy élmény itt tölteni a napot. Különösen tavasszal, a rododendronok virágzásakor.

Szóval ha Vas megyébe jössz, a gyógyfürdős kikapcsolódás mellett tervezz be kirándulást is a programba! Hidd el, így még nagyobb élmény lesz az itt töltött idő!

 

Borítókép: Őrség.hu