Nyáron különösen kellemes ezekben a tavakban csobbanni egyet, de csak úgy, a látványért, a környezetért is érdemes ellátogatni ezekre a nem mindennapi helyekre.

A » Szajki-tavak vadregényes környezete például mesebelivé teszi a tavat. Igazán vad, de közben megfelelően kiépített a környék. Összesen 11 tó található itt, persze kimondottan fürdőzésre nem alkalmas mindegyik. Csak a hatos számú az, ahol üdülők, nyaralók is épültek. Nyári csobbanásra ezt javasoljuk. A többi tó horgászásra és haltenyésztésre szolgál. Aki szeretne, egyébként evezhet is itt.


TÉLEN ÉS NYÁRON IS KIVÁLÓ ÚTI CÉL MINDHÁROM VAS MEGYEI, ŐRSÉGI TÓ.


A második őrségi vizünk, a » Vadása-tó. A tó fürdőzésre is alkalmas, de nagyon kellemes kirándulós sétákat is tehetünk itt. A parton található kemping, sőt nyaralók is épültek itt. Igazi őrségi, nyugalmas, feltöltődésre alkalmas környezetet ígér a tó. A víz itt meglehetősen tiszta, 12 forrás táplálja. Szóval nyáron strandolásra kitűnő.

A harmadik tavunk, a Szentgotthárdhoz közel található » Hársas-tó. A Máriaújfalui határában lévő tó – ahogy az Őrségben lenni szokott – szintén vadregényes környezetben található. A vize nyáron alkalmas strandolásra, de az év bármely szakában érdemes ide ellátogatni. Ha őrségi túrát szervezünk, látogassunk el ide! Különösen azért, mert egy tanösvény is található itt, ami megismerteti a túrázót a Vendvidék növény- és állatfajaival. Persze az őrségi gombák sem maradnak ki az “ismertetőből”.

A felsorolt három tó meglátogatását azoknak a családoknak, túrázóknak ajánljuk, akik nem a luxust keresik. Inkább a természet kínálta lehetőségeket kihasználva töltődnének fel. Nekik komoly élményeket ígérnek ezek a tavak.