Vannak olyan éttermek, amiknek nem kell feltétlenül forgalmas helyen lenniük. Pont, hogy a környezet és az “eldugottság” miatt válik élménnyé, ha ott eszünk egy jót. Persze számít az ételek íze és a minőség is. De, ami körülvesz minket ebédkor, vacsorakor, az sokat hozzá tud adni az érzéshez. Most mutatunk három olyan Vas megyei éttermet, amit egy túra során vagy csak úgy célzottan is érdemes felkeresni.

Az első az Őrségben lévő » Pajta Bisztró. A környezetről nem kell sokat mesélni. Az Őrség magáért beszél. Az erdők, a természet, a nyugalom… Igen, ez jellemző a Pajtára is. Mindez pedig nem mindennapi ételekkel és modern épületekkel is párosul. A hely maga Őriszentpéteren található, az épület pedig a Szala-völgyre néz. Elég kivételes a látvány. Az étterem honlapján ezt írják: a Pajta egy hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró, amelynek a kedvéért akár egészen messziről is érdemes ideutazni. És tényleg. De ha már itt vagyunk, túrázzunk is egyet a környéken – szerintünk.

Pajta bisztró

És még egy dolog: az itt készített ételek alapanyaga szezonális, és a helyi termelőktől származik. Ez külön szimpatikussá teszi a helyet.

A másik éttermünk a bozsoki » Határmenti Vigadó. Aki ezt választja, egy szőlőhegyen lévő, hagyományos, tipikusan családi csárdában étkezhet. Itt a hangulatot a teraszról látható táj, a szőlőlugasok és a jó értelemben vett nyüzsgés adja meg. Az étteremben ugyanis általában nagy a forgalom, a határ közelsége miatt rengeteg osztrák vendég tölti itt az ebéd- vagy a vacsoraidőt.

22n

De van, aki nem csak az étterembe jön, a vendégek közül sokan egy határon átnyuló biciklitúra egyik állomásaként látogatják meg a bozsoki csárdát. Te is tegyél így! Bozsokról akár az Írott-kőre is túrázhatsz.

A harmadik éttermünk a velemi » Novákfalva. Ez a Kőszegi hegységben található hely szállás, étterem és vadaspark is egyben. Szóval családoknak és pároknak is ideális. De túrázóknak is remek “megálló”.

Novákfalva-82

Aki Velemről hallott, bizonyára tudja, hogy különlegesen jó itt a levegő. Ez és a Kőszegi hegy közelsége együtt szinte mindenkit aktivitásra csábít. Aki pedig mozog, az megéhezik… Ha tehát épp a Kőszegi hegyen túrázol, levezetésnek Novákfalva éttermében ehetsz egy jót… Ha különleges környezetben, mondjuk hagyományos kemencében készült sülteket ennénk, erre ez egy remek étterem. Ha pedig szállást keresel, itt az is adott.