Vas megye nem csak a gyógyfürdők és a túrázási lehetőségek számát illetően egyedülálló. Kalandparkból sincs itt hiány. Mi most mutatunk négyet.

Az egyik a Kristály Torony, ami nem a hagyományos értelemben vett kalandpark, de ettől függetlenül itt is óriási az élmény. Sőt. Főleg azoknak, akik összeszedik minden bátorságukat, és a legmagasabb kötélpályát is végigjárják. Természetesen a kicsik és a kevésbé bevállalósak is találnak maguknak itt útvonalat, úgyhogy minden korosztály élvezni fogja az ittlétet. Ha tehát Bükfürdőn jársz, a Kristály Toronyba feltétlenül nézz el.

Kalandpark Vas megye - Bükfürdő, Kristály Torony

Kristály Torony

A másik a megye talán legrégebbi kalandparkja. Ez a Gyöngyösfaluban található Holdfényliget. Itt rengeteg kikapcsolódási lehetőség és attrakció közül választhatunk. A prakban található például az ország legmagasabb, 16 méteres mászófala. És a drótkötélpályák közül is – a hosszúság tekintetében – kiemelkedik az itteni. A kalandparkban egyébként a sok más lehetőség mellett evezni és quadozni is tudunk.

Sárváron a gyógyfürdő közvetlen szomszédságában szintén találunk egy kalandparkot. Itt is bőven van lehetőségünk próbára tenni a bátorságunkat. Különböző magasságokban találhatunk itt kötélpályákat. Ha nagyon bátrak vagyunk, a fák lombjai között 8 méter magasan is kalandozhatunk. De ha már a bátorságot említettük, találunk itt egy tó fölött átívelő drótkötélpályát. Van itt továbbá mászófal és egy öt méter magas totemoszlop is, amit bizony nem könnyű meghódítani. Persze minden attrakciót nem soroltunk fel. Érdemes ránézni a Sárvári Kalandpark honlapjára.

_KCS3139

Sárvári Kalandpark

A negyedik kalandpark a Szajki tavak mellett található. Az itteni környezet szintén remek alkalmat kínál a kikapcsolódásra. Főként azért, mert egy remek, strandolásra is alkalmas tó mellett található. Ahol egyébként a felsoroltakhoz hasonlóan szintén kínálkozik lehetőség arra, hogy a magasban, a fák lombjai közötti pályákon tegyük próbára a bátorságunkat. Szóval, akik a kicsit nyugalmasabb, természetközeli környezetet keresik, azoknak Szajk remek választás lehet. Több vendégház található a tó partján, a strandolás és a horgászat mellett rengeteg “zöld” lehetőséget találunk itt.